Οι Αυτόχειρες

(απόσπασμα)

«…και ύστερα, βρέθηκα ξαπλωμένος πάνω σε μια πέτρα. Το υγρό και γκρι χώμα γύρο μου, ανέδυε το άρωμα μιας απέραντης θλίψης. Χιλιάδες μικρά μαύρα και πορφυρά τριαντάφυλλα, ήταν πεταμένα δεξιά και αριστερά. Ένα συνονθύλευμα από αγκαθωτούς θάμνους και αγριόχορτα, δημιουργούσαν φράχτη γύρω από το χώρο. Μια νυχτερίδα πέταξε αργά πάνω από το κεφάλι μου, σχηματίζοντας στον αέρα, μικρά αστέρια. Έπειτα, προσγειώθηκε πάνω σε έναν Ίταμο που στεκόταν επιβλητικός, στη μέση του χώρου. Από το λιγοστό φως που έριχνε η σελήνη, μύρισα το θάνατο παντού. Δίχως αμφιβολία, ήμουν σε νεκροταφείο. Κινήθηκα ανάμεσα στα βρύα και στις λειχήνες προσπαθώντας να δω τα ονόματα ή οτιδgrobistaήποτε άλλο μπορεί να υπήρχε γραμμένο πάνω στις ταφόπλακες. Όμως τίποτα. Κενό. Ξαφνικά ο αγκαθωτός φράχτης, έπιασε φωτιά. Άνθρωποι άρχισαν να πετάγονται μέσα από το χώμα και να φωνάζουν, ‘’Σ’ αγαπώ’’ , ‘’Θα το μετανιώσεις’’  ,‘’Για σένα’’, Για πάντα μαζί’’. Τα μάτια τους άστραφταν. Όλοι κοίταζαν εμένα. Ένα χέρι, απλώθηκε πάνω στους ώμους μου, κατάλαβα πως ήταν γυναικείο χέρι  όμως δεν πρόλαβα να δω το πρόσωπο γιατί ένας ηλικιωμένος με τράβηξε απότομα προς το μέρος του. Θαρρώ πως ήταν ο μόνος ζωντανός.

«Πάμε», μου είπε. «Πρέπει να φύγεις γρήγορα από εδώ. Γύρνα πίσω. Πρέπει να πάρεις μια απόφαση»

«Ποιοι είναι όλοι αυτοί;» τόλμησα να ρωτήσω.

«Αυτόχειρες» μου απάντησε, και με πέταξε μέσα σε ένα σωλήνα, κάτι σαν ρουφήχτρα. Το τελευταίο πράγμα που πρόλαβα να δω, ήταν πως σχεδόν από όλους, έλειπε ένα χέρι».

(…)

(Το διήγημα είναι απο την συλλογή «Της Μύγας Το Παραμύθι» της Σωτηρίας Ιωαννίδου απο τις εκδόσεις Πηγή)

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Σωτηρια Ιωαννιδου, μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 121/1993.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s