Το Χρυσό Καρφί

Οι ρόδες της άμαξας, χόρευαν πάνω στα λευκά χαλίκια, καθώς οι δρόμοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον. Κάποια στιγμή τα χαλινάρια από τα άλογα τραβήχτηκαν και εκείνα σταμάτησαν απότομα μπροστά στο παλιό λίθινο αρχοντικό των Τζοουνς. Πρώτη κατέβηκε η μικρή Ελιζαμπέτα, με τις κόκκινες κορδελίτσες της να ανεμίζουν. Από την άυλη, το σπίτι στα αθώα μικρά της μάτια, φάνταζε σαν παραμύθι με μάγισσες. Δεν τρόμαξε. Ήξερε πως ήταν το σπίτι του παππού της. Εγκαταλελειμμένο και χτυπημένο από το χρόνο, έκρυβε μέσα του αναμνήσεις, λέξεις και εικόνες του παρελθόντος. Η Ελιζαμπέτα ανέβ1ηκε γρήγορα την ξύλινη εσωτερική σκάλα, με τον μεγάλο της αδελφό Μανουέλ, να την ακολουθεί. Ήταν έξι ετών και μέχρι εκείνη τη μέρα, οι γονείς της είχαν καταφέρει να κρύψουν καλά το χάρισμα της, από τα μάτια του κόσμου, μα και από την ίδια και τον αδελφό της. Κοίταζε απογοητευμένη, τα άδεια και σκονισμένα δωμάτια όταν ένα μεγάλο μαύρο πουλί, πέταξε ξυστά πάνω από το κεφάλι της και βγήκε έξω από το σπασμένο παράθυρο. Τρόμαξε. Έκανε ένα βήμα πίσω και πάτησε το καρφί που προεξείχε από ένα πεταμένο σανίδι. Τσίριξε. Οι γονείς της τρομοκρατημένοι από τις φωνές της, ανέβηκαν τρέχοντας την σκάλα. Την άρπαξαν στην αγκαλιά τους και την μετέφεραν κάτω. Εκείνη όμως μέσα από τα υγρά της μάτια, πρόλαβε να δει τι είχε συμβεί πίσω της….

Η σύλληψη της Ελιζαμπέτας, είχε γίνει την τρίτη μέρα της τριακοστής τρίτης εβδομάδας του χρόνου. Εκείνη τη νύχτα, η Γη είχε μπει ανάμεσα στην Σελήνη και στον Ήλιο. Ένας χωρισμός στον ουρανό και ένα σμίξιμο στην Γη, ήταν η προφητεία, που δυστυχώς δεν γνώριζαν οι γονείς της. Ευλογία και κατάρα μαζί.

(…)

(Την συνέχεια θα την βρείτε στην συλλογή «Της Μύγας Το Παραμύθι» της Σωτηρίας Ιωαννίδου απο τις εκδόσεις Πηγή)

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Σωτηρια Ιωαννιδου, μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 121/1993.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s