Δίψα

(απόσπασμα)

Ο άνεμος έξω από το παράθυρο, χτύπαγε με μανία τα παντζούρια προσπαθώντας θαρρείς να αποτρέψει το κακό που θα ερχόταν. Τα ουρλιαχτά όμως και οι φωνές της κοπέλας, ήταν πιο δυνατές. Έξω από το δωμάτιο της, ένας άντρας με δύσθυμη όψη, έσφιγγε στο χέρι του ένα μαντήλι. Ήταν ο πατέρας της. Η βραδιά ήταν δύσκολη γι’ αυτόν. Η απόφαση που είχε πάρει, θα σημάδευε την ψυχή του για πάντα. Το εβένινο ρολόι πίσω του, χτύπησε δώδεκα. Η πόρτα του δωματίου άνοιξε και φάνηκε μια μικρόσωμη γυναίκα με ανάκατα μαλλιά και μικρά ρυάκια ιδρώτα, να τρέχουν από το μέτωπο της.

«Κορίτσι είναι», του είπε και άφησε στα χέρια του το βρέφος. Εκείνος το άρπαξε βιαστικά και κατευθύνθηκε στην κουζίνα. Όλα ήταν έτοιμα. Η κούτα τον περίμενε πάνω στο τραπέζι. Έβαλε μέσα το μωρό, αποφεύγοντας να το κοιτάξει στο πρόσωπο και βγήκε από την πίσω πόρτα της κουζίνας. Χτύπησε με το μακρύ καμουτσίκι του το άλογο και εκείνο άρχισε να τρέχει με μανία προς το δάσος, ανακατεύοντας μέσα του, το σκοτάδι με το φως. Δεν σταμάτησε την πορεία του, παρά μόνο όταν έφτασε, βαθειά μέσα στην καρδιά του δάσους. Το χιόνι γύρω του, είχε απλωθεί σαν ένα λευκό λεπτό σεντόνι. Εκεί ανάμεσα στα δέντρα, δυο βράχοι σχημάτιζαν μια μικρή σπηλιά. Άφησε προσεκτικά την κούτα κάτω και έφυγε δίχως να κοιτάξει πίσω του. Το κλάμα του μωρού δεν κατάφερε να του αλλάξει γνώμη. Έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε….

Ώρες μετά, όταν τα μαύρα σύννεφα τραβήχτηκαν και αποκάλυψαν το φεγγάρι, τρία μαύρα κοράκια με γαλάζιες ανταύγειες, άρχισαν να τρυπούν το κουτί με το κωνοειδές ράμφος τους, ενώ το κλάμα του μωρού συνέχιζε ακόμη….

(…)

(Το διήγημα είναι απο την συλλογή «Της Μύγας Το Παραμύθι» της Σωτηρίας Ιωαννίδου απο τις εκδόσεις Πηγή)

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Σωτηρια Ιωαννιδου, μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 121/1993.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s