Οι Πενήντα Νύφες

(απόσπασμα)

Ώρα 4.07

Το ασημένιο φως της πανσελήνου αποσύρονταν σιγά σιγά από το όρος Λάτμος και μέσα από την σπηλιά. Η έκλειψη είχε ήδη αρχίσει. Ο χώρος βυθιζόταν στο σκοτάδι και εκείνες μια μια άρχισαν να γεννιούνται ξανά. Οι πενήντα κόρες της μυστηριώδους μητέρας Σελήνης και του Ενδυμίων. Οι πενήντα νύφες, που περίμεναν τριάντα τρία χρόνια για να κάνουν την εμφάνιση τους και πάλι.Οι μόνες φορές που μπορούσαν να περπατήσουν ανάμεσα στους ανθρώπους, οι μόνες φορές που μπορούσαν  να διεκδικήσουν μια θέση σε αυτόν τον κόσμο ήταν οι εκλείψεις που συνέπιπταν με υπερπανσέληνο. Και εκείνη η νύχτα ήταν μια από αυτές.the_bride_of_darkness_by_aninur-d924ddu

Ντυμένες στα λευκά, με τα μαλλιά τους άπλεχτα να πέφτουν μέχρι κάτω στα πέλματα τους, κοίταζαν η μια την άλλη με αδημονία και ενθουσιασμό. Τα πέπλα τους έλαμπαν στο λιγοστό φως που υπήρχε. Ήταν πλεγμένοι  πάνω τους οι αιώνες με ασημένιο νήμα. Κινήθηκαν αιωρούμενες προς την έξοδο της σπηλιάς. Η σιωπή της νύχτας ταράχτηκε από τη δαιμονική παραφροσύνη των λύκων που αλυχτούσαν μέσα στο σκοτάδι. Στάθηκαν σε ένα ξέφωτο και πιασμένες από τα χέρια σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο. Άρχισαν να σιγοτραγουδούν με τις μελωδικές  φωνές τους σε μια γλώσσα ακατάληπτη. Ένας μικρός σεισμός ταρακούνησε το έδαφος. Πενήντα μαύρα κοράκια εμφανίστηκαν πάνω από τα κεφάλια τους και η αναζήτηση ξεκίνησε.

(…)

Σωτηρία Ιωαννίδου

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Σωτηρια Ιωαννιδου, μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 121/1993.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s