Απο Την Ταράτσα

Ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας του, κρατώντας σφιχτά στο χέρι ένα μπουκάλι Jameson.Τα κιάλια κ14ρεμασμένα στο λαιμό του.

Τρεις μέρες πέρασαν και εκείνη πουθενά. Θυμήθηκε την πρώτη φόρα που την είδε με το βυσσινί νεγκλιζέ της, να κάθεται στο μπαλκόνι και να καπνίζει σιωπηλά το τσιγάρο της. Την είχε ερωτευτεί.

Τα φώτα του σπιτιού της και σήμερα σβηστά. Κατέβασε άλλη μια γουλιά από το ουίσκι του και περίμενε, κοιτώντας τα αμέτρητα αστέρια του νυχτερινού ουρανού. Όταν και η τελευταία σταγόνα από το μπουκάλι ακούμπησε τα χείλη του, αποφάσισε να πάει να την βρει.

Έφτασε στον πέμπτο όροφο, βρίσκοντας την πόρτα παραβιασμένη. Εκείνη κειτόταν, παράδοξα όμορφη, μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ ένα τσιγάρο ήταν ακόμη ανάμεσα στα δάχτυλα της…

 

Σωτηρία Ιωαννίδου

Το διήγημα κυκλοφορεί στην συλλογή «Βρώμικες Ίστορίες της Πόλης» την οποία μπορείτε να παραγγείλετε απο εδω:

Βρώμικες Ιστορίες της Πόλης

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Σωτηρια Ιωαννιδου, μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 121/1993.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s